OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Vad är ddos och dos? Hur ska man skydda sig?

DDoS attack – Distributed Denial of Service

DDOS,  distribuerade Denial of Service, är en typ av DOS attack där flera dator system – som vanligtvis är infekterade med en trojan – används för att riktas mot ett enda system som orsakar en Denial of Service (DoS) attack.

DoS attack – Denial of Service

DoS, denial-of-service attack, en typ av attack mot ett nätverk som är utformad för att ge nätverket översvämning med värdelös trafik. Många DoS-attacker, såsom Ping of Death och Teardrop attacker, utnyttja begränsningar i TCP / IP-protokoll. För alla kända DoS-attacker, det finns programvara korrigeringar som systemadministratörer kan installera för att begränsa skador som orsakats av attackerna. Men, som virus, nya DoS-attacker ständigt drömt upp av hackare.

Vad är skillnaden mellan DoS och DDoS??

DOS eller DDoS attacker är relaterade till Internet och nätverk. I en DOS eller DDoS-attack angriparen försöker hindra de autentiska användare från att komma åt de webbtjänster. I båda dessa attacker angriparna försöker blockera tjänsterna genom att överbelasta den målinriktades server / nätverk där webbtjänsten körs.

attack

Hur ska man skydda sig mot dos / ddos?

Han sista en administratör vill ta itu med en Distributed Denial of Service (DDoS) attack. Men tillsammans med den senaste ökningen av hacktivism, är DDoS attacker blir allt ett hot som IT administratörer behöver förberedas för.

Alldeles nyligen var CIA: s huvudsakliga webbplats påstås fällde en DDoS-attack lanserades av Anonym. DDoS attacker fungerar genom huvudsakligen att utnyttja kraften i kapade datorsystem (med hjälp av botnät, till exempel) för att skicka en stor mängd trafik till en enda utsedd mål. Denna enkla idé kan vara skrämmande verkningsfulla genom att stora områden.

Det värsta DDoS attacker är att de inte lever på offrets svagheter, därför vara försiktig och använda rätt verktyg och skydd, som i fallet med dataintrång attacker, är inte tillräckligt.

Trots hotet, det finns fortfarande ett effektivt sätt att skydda ditt nätverk mot dessa attacker – nätverksdesign beslut. En DDoS är inget annat än en aldrig sinande ström av förfrågningar från ett stort antal källor. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att ha ett system för att identifiera DDoS källan och blockera den.

Detta är lättare sagt än gjort. Identifiera källan till en DDoS-attack kan vara svårt, och i de flesta fall innebär tweaking ett system för upptäckt av intrång (IDS) för att skilja mellan berättigade krav och attacker. Testa dess effektivitet är inte lätt heller. I alla fall kommer detta att orsaka en hel falska positiva.

När en attack är identifierade, allt du behöver göra konfigurera brandväggen för att blockera denna källa till attacken stannar. Även så, om din Internet bandbredd överväldigad av förfrågningar, kommer din webbplats fortfarande förmodligen otillgängliga.

Och det slutar inte här, om du är målet för en DDoS-attack, är nästa problem att ta itu med din Internet Service Provider (ISP). Om attacken är tillräckligt stor, kan ISP välja att klippa din väg ut ur systemet för att spara bandbredd och undvika förnedrande prestanda för andra kunder. I detta fall kan konsekvenserna bli värre än de faktiska effekterna av DDoS-attack sig som din driftstopp kommer sannolikt att vara längre. Av denna anledning kan du kontrollera vad din ISP politik på DDoS attacker innan registrerar dig för tjänsten.

Ironiskt nog händer ISP också vara din bästa bundsförvant i händelse av en DDoS-attack eftersom deras infrastruktur är mest sannolikt att ha kapacitet att hantera den enorma mängden trafik om brandväggen är värd på sina system i stället för på din sida. Detta är också något du kanske vill utforska med ISP.

Försvar mot en DDoS-attack är möjlig främst genom designval, och har en infrastruktur på plats som kan bidra till att mildra skadan bör du vara föremål för en DDoS-attack.