OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hacking

Hacking är en vanlig term som används vid intrång i känslig eller privat information. Vanligast är termen hackare i samband med Internet, där personer olovligen verkar för att antingen förstöra eller tjäna pengar på andras bekostnad. Hackerattacker kan riktas mot allt från e-handelsplattformar och kund-konton till sociala medier och Internetbanker. Det enklaste sättet att undvika att bli hackad som privatperson är att använda säkra lösenord till sina inloggningar, samt aldrig använda ett lösenord på mer än en plats åt gången – skulle någon hackare komma åt en av dina inloggningar är då alla andra fortfarande skyddade. Många tjänster på nätet använder idag också både https och en säkrare form av inloggning kallad tvåstegsverifiering. Dessa är metoder du bör använda till din fördel om du vill känna dig helt säker på nätet idag!

Skulle något av dina konton bli hackade och du använder samma lösenordskombinaton överallt kommer konsekvenserna bli förödande och omfattande. Antagligen kommer dina konton att länsas på information och du kommer inte ha någon möjlighet att få dem tillbaka – eller ännu värre, de i sin tur börjar användas för illegal verksamhet som urkundsförfalskning av ditt namn. Även fall där den stulna informationen har hållits som ”gisslan” mot en lösensumma har förekommit. Tyvärr blir inte alla brott av denna typen uppklarade idag, dels på grund av att brottsligheten kan ske från utanför rikets gränser, men även på grund av att det är svårt att bevisa just vem som har tagit sig in i dina privata konton. Det absolut värsta som skulle kunna hända är om någon lurar sig in i din Internetbank och tömmer kontot, se därför alltid till att du verkligen är på rätt webbplats genom att granska webbadressen innan du skriver in ditt banklösenord och klickar logga in.

Hjälp oss genom att gila sidan!

Rutan kommer stängas efter 30 sekunder eller ifall du gillar oss:

Alltomhacking.se drivs för att hjälpa alla förstå hur man hackar och för att folk ska bli mer medvetna att det är ganska enkelt att hacka. Men för att vi ska kunna hålla sidan upp så behöver vi betala för servrar mm. Det är därför vi ber dig att gilla våran sida. Det ger oss drivkraft för att fortsätta.

För att stänga detta fönster måste du uppfylla ett av alternativen:

  • Gilla oss på Facebook
  • Vänta 30 sekunder