OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hacka instagram

Instagram

Hur hackar man någons Instagram?

Internetsäkerheten fortsätter att utvecklas, speciellt den allra senaste tiden som följd av Heartbleed och andra massiva säkerhetsproblem som drabbat många stora sidor. Instagram, som idag är en av världens största webbsidor, har förhållandevis bra säkerhet, men visst är det möjligt att hacka även år 2014 – gärna med en bra blandning av kunskap i teknologi och psykologi.

Det finns många olika anledningar att vilja sig hacka in, men en vanlig en är helt enkelt att man glömt sitt lösenord både till Instagram och till sin email (dit de annars kan maila dig för att återställa lösenordet). En annan kan vara desto jobbigare, att någon annan hackat sig in hos dig. Det finns flera olika sätt att hacka sig in på ett konto, och ofta skiljer sig vägarna åt beroende på din kunskap i de olika ämnen, och på hur väl du känner personen i fråga. Om du känner personen väl kan det ofta vara betydligt enklare att använda dig av psykologisk hacking, medan det i andra fall är lättare att röra sig med teknologiska medel som RAT (Remote Administration Tool) eller brute force.

Hacka teknologiskt – RAT eller brute force

Ett väldigt vanligt sätt att arbeta på när man ska hacka teknologiskt är att använda sig av en Remote Administration Tool, ofta förkortat RAT. Det är i grund och botten ett program som installeras på personens dator, varefter du får kontroll att fjärrstyra själva datorn och göra vad du vill. Härifrån kan du snabbt logga in på Instagram med hjälp av automatiskt sparade lösenord på datorn, och gå in och byta lösenord och / eller emailadress till precis vad du vill. Du får kontrollen och den du hackar tappar den.

Problemet med RAT är att det är lätt att bli upptäckt, och du måste dessutom lura personen att själv ladda ned och installera programmet, om du inte har fysisk tillgång till datorn vill säga. Ett sätt som är säkrare för dig men också ofta mer utmanande är att använda dig av brute force, med andra ord att använda ett verktyg som går igenom alla möjliga lösenord mycket snabbare än en människa kan, och stannar när det hittar det rätta. Denna typen av teknik blir allt svårare med dagens säkerhetslösningar, som allt fler större sidor använder sig av, men det är fortfarande möjligt om man vet vad man sysslar med.

Hacka psykologiskt – känn ditt offer

Det enklaste sättet att hacka är i många fall helt enkelt att känna sitt offer personligt. Om du vet vad för slags lösenord en person brukar använda sig av är det lättare att gissa sig fram till vad de kan ha på Instagram. Det finns också statistiska guider med populära lösenord, samt guider som visar vilka bokstäver som brukar vara stora respektive små när sidan kräver det.

Se bara till att använda proxies när du provar dig runt, både teknologiskt och psykologiskt, så att de mystiska försöken inte kopplas till dig eller din dator – då är det bara att räkna med att åka dit.