OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

DoS attack (Denial of Service)

En väldigt känd attack som krashar offrets dator och/eller nätverk kallas: DoS attack ( Denial of Service )

Den går till genom att din dator skickar ut eko förfrågningar till offret och hans dator måste svara tillbaka så fort den kan. 4 begäran med 32 byte brukar vara normalt och oskadligt.

Leker vi lite och fortsätter skicka fler än 4 st och dessutom ökar paketstorleken till 65500 bytes = 65.5 kilo bytes, så orkar datorn tillslut inte svara mer efter ett tag och krashar .

Denna processen kräver oftast flera personer som attackerar tillsammans samtidigt, men fungerar lika bra om du har lika snabbt nät eller snabbare än offret. Du bestämmer själv hur stort datapaketet kan vara. (max 65500 bytes) Tänk på att det värdet du skriver ska kunna laddas upp av din dator på en sek, och kunna tas emot av den personen på en sek. Annars blir det segt och du får bara massa timeouts.

Starta en DoS attack.

Kontrollera om måldatorn (offrets dator) har den aktiv och ta reda på hans IP-adress. När du gjort detta går du vidare till nästa steg.

Start –> kör –> skriv ”cmd”

I kommandotolken skriver du följande: ”ping –v igmp IP.IP.IP.IP –l 65500 –t”

 

Ping              = eko begäran

-v                  = datapaket

igmp             = typ av datapaket

IP.IP.IP.IP    = offrets IP-adress. Te.x:  89.132.5.123

-l                   = paket storlek

65500           = paketets storlek

-t                   = Utför ping på angiven dator

-n                  = antal begäran (om det inte skrivs = obegränsat)

Tryck Enter. Nu ska den skicka iväg like begäran och förhoppningsvis ska du få tillbaka svar på minst varannat eko begär. Går allt bra så kanske du kan starta upp flera ”cmd” och få mer än den dubbla effekten 😉 , krävs dock att du har mer upload och han download, små men många begäran har också en bra effekt. Efter ett tag får du bara timeouts, då kan du vara säker… hans nät har stannat! Brukar dock reparera sig efter någon timme, men ha på din DoS i några dagar så  kommer han flippa ur 😀

Får du många timeouts tillbaka redan i början så kanske du bör sänka värdet till 30000 bytes.

Detta kan bero på att något av era nätverk är upptagna för ögonblicket eller att någon av era datorer inte uppnår sändnings/motagnings-hstigheten som är angiven. Sänk därför värdet –l.

Denna attacken kan göras på hemsidor, DC-hubbar, Fil-servrar, radioservrar m.m.

Du behöver bara veta vem som är ”host” och dennes IP.

NOTERING: Ibland behöver du väldigt många instanser av ”cmd” för att lyckas.

Den här attacken är väldigt känd bland hackers, man brukar ha krig om vem som sänker den andre först os.v. Väldigt effektiv, snabb och det är svårt att spåra vem som utfört attacken. Som jag skrev så äter den allt, bara du har en IP. Har du en riktigt snabb upload kan du sänka flera personer samtidigt. Den kan tom sänka HEMSIDOR 😉