OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hacka Windows XP inloggning

Läs vidare om du:

  1.  Du vill hacka dig in i en dator som har lösenord för sina användare
  2.  Av någon anledning behöver logga in i datorn med administrativa rättigheter.
  3. Tappat bort ditt lösenord till ditt administrativa konto och har ingen annan.Yeah right!

 

De flesta amatörer tänker egentligen inte på det, men vid installation av XP kopian på datorn så fick man välja att lösenordsätta det Administrativa kontot. Den menyn måste du manuellt leta upp vid installationsprocessen och är inget som bara poppar upp.

En dator har alltså ett Administratör konto + dom du själv har valt.

Själva Admin kontot ser du inte vid inloggning om du inte loggar in i felsäkert läge.

Redan nu förstår ni att nästan vilken noob som helst har säkert sin dator oskyddad.

 

För att ta dig in så gör du såhär:

Starta om datorn, tryck på F8 knappen konstant tills du får fram en lista med val.

Välj ”felsäkert läge” och vänta.

Du kommer att få fram en liten ruta för inloggning, antingen klickar du bara på kontot (om listat) eller skriver ”Administratör” och enter. Inget lösenord krävs som sagt om offret är noob. Kommer du trots det inte in, så kan du glömma hela processen. Då får du tanka linux och haxxa dig in.

Du borde nu vara inloggad i systemet med ett Administrativt konto och har fulla rättigheter till att göra precis vad du vill. Om du hackade dig in pg.a punkt 3 kan du byta ditt lösenord via Start –> Kontrollpanelen/Användarkonton. Alternativt går du in på Start –> ”Kör” och skriver ”cmd”. I kommandotolken skriver du: ”net user DITTLOGINNAMN *” Ersätt ”DITTLOGINNAMN” med det kontonamn som du vill byta lösenord på.

Ex. ”net user justin *” Det är viktigt att du får med ”*” tecknet. Du kommer nu bli tillfrågad efter det nya lösenordet du vill ha. Mata in det –> enter –> mata in igen –> enter = DONE!

Du kommer inte se vad du skriver eller hur mycket du skrivit, du bör därför göra rätt från första gången.

Om du tänkt jävlas så bör du så fort som möjligt lämna felsäkert läge då det är skittråkigt. Det vi ska göra nu är att skapa dig ett tillfälligt konto som du kan använda för inloggning med Admin rättigheter. Detta för att du ska slippa ändra lösenord för någon då de blir misstänksamma och ej kommer in igen på sina konton.

In på Start –> ”Kör” och skriv ”cmd”.

Skriv i kommandotolken ”net stat hackerman /add” och Enter.  –detta kommer lägga till dig som vanlig användare. Nu ska vi se till att du får Admin rättigheter också.

Fortsätt skriva ”net localgroup administrators hackerman /add”

Nu har du fått fullständiga rättigheter. Du kan byta ut användarnamnet ”hackerman” till vadsomhelst.

Det enklare sättet är att du går in på Start –> Kontrollpanelen/Användarkonton.

Du kan därifrån andra/lägga till/ta bort konton om så önskas.

Starta om och logga in med ditt konto 🙂

 

Varför jag använder Kommandotolken är för att du ska få en liten inblick i hur man gör det utifrån den och för att du sedan måste röjja bort alla fotspår. Du kan inte gå in på ditt konto och ta bort den medans du är inne! Därför måste du åter ta dig in på felsäkert läge och in på Administratör kontot. Därifrån går du in i kommandotolken och skriver in denna frasen: ”net stat hackerman /delete” eller enkelt via Kontrollpanelen/Användarkonton. Inga spår, inga bevis. Detta fungerar säkert på de flesta Windows versioner, dock bara testat på XP!

Enjoy