OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hur vet jag om någon har kommit in på min dator när jag är var borta?

Har du en känsla av att någon försökte komma åt din dator när du klev ut för en lunch eller snabb fika? Kanske din kollega eller den som sitter i nästa skrivbordet försökte logga in eller spela något ont på din dator medan du var borta för en snabb session.

Så, hur vet du om någon försökte komma åt din dator i din frånvaro? Tja, här är ett sätt på vilket du få meddelande varje gång ett sådant försök görs.

dator

Webbplatsen heter MouseLock.co ger en lösning här. Allt du behöver göra är att besöka webbplatsen hemsida, logga in på ditt Gmail-konto och välj din hemliga punkt (upplåsningskod) från skärmen. När du gör detta, måste du placera muspekaren i den visade springan och klicka på den. Detta kommer att aktivera funktionen musen lås på datorns skärm.

Så när en obehörig person försöker flytta musen i din frånvaro, kommer han att få några sekunder för att välja upplåsningskod. Vid underlåtenhet att göra detta, får du omedelbart ett meddelande om intrång i din brevlåda.

MouseLockED

Om du har en webbkamera ansluten till datorn kan du även få en bild av personen som försöker tränga. Detta kommer att göra det enkelt för dig att lista ut vem som egentligen var den person.

Eftersom detta är ett lättanvänt webbprogram, kan du använda den när som helst bara genom att ladda MouseLock webbplats utan att behöva installera något på din dator. Även om MouseLock inte lyckas förhindra intrång, kommer det att ge dig en omedelbar anmälan om det, så att du känner till vad som händer på skrivbordet när du är borta.
Hur fungerar det?

MouseLock fungerar genom att använda ”mouseLeaveEvent” från JQuery att spåra musrörelser. Å andra sidan används det ”getUserMedia ()” API som stöds av Chrome och Firefox för att fånga webcam fotografier.