OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hacka Iphone

Hacka iphone

Kan man enkelt hacka en Iphone i dagens läge? Svaret är ja det kan man. En Iphone har väldigt många begränsningar när man köper den direkt från butiken. Till exempel kan man endast ladda ner appar på apple:s egen app store. Det är bara appar godkända av Apple som du kan använda på din Iphone. Men väldigt många skulle vilja ha möjligheten och friheten att välja ur ett bredare urval och slippa vara så begränsade till vad Apple tillåter. Frågan är också varför Apple sätter dessa begränsningar, det handlar knappast bara om säkerhet och skydd utan ofta är det nog för att stärka ett monopol tänkande.

Att då hacka en Iphone innebär att man får en mycket friare tillgång till vad man kan göra med sin telefon. Detta är det väldigt många som uppskattar. Att hacka sin Iphone på detta sätt kallas för ”jailbreak”. Detta gör att du till exempel får tillgång till appar avsedda för android. Jailbreak är lagligt i USA men det varierar mellan olika länder. I Sverige är det lagligt att jailbreaka sin Iphone men ett problem kan uppkomma då Apple kanske inte lagar telefoner eller ger service om dom är jailbreakade.

Genom jailbreak får du direkt tillgång till kärnan i din Iphones operativsystemet och hela iOS-enhetens filsystem. Detta är en process som ser väldigt olika ut beroende på vilken version av iOS som ska hackas. Förut var jailbreaking en väldigt omständlig process som innefattade flera steg med stor risk att misslyckas och behöva börja om. Men sen så blev det plötsligt en förändring och oerhört enkelt under en period då det räckte med att du gick in på en sajt och tryckte på en knapp, men nu har processen återigen blivit lite svårare.

Till exempel kan du på din jailbreakade Iphone ändra gränssnittet väldigt mycket och ha till exempel jättemånga appar på varje skärm, istället för de 10-20 stycken som är standard. En annan spärr som man slipper med en jailbreakad Iphone är nedladdningsspärren. En vanlig Iphone låter dig Inte ladda ner en viss mängd megabyte utan tillgång till ett wifi nätverk. Detta kan vara väldigt störande om du verkligen vill ha en viss fil, har tillgång till stor datamängd men ingen tillgång till ett wifi nätverk. Med en jailbreak kan du kringgå denna spärr.

Saker du kan behöva tänka på om du vill hacka din Iphone

  • Teoretiskt sett kan vad som helst hända, du har inga garantier. Det finns vissa skräckhistorier men det brukar inte vara några problem.b Men du bör vara medveten om riskerna.
  • Processen kan gå fel och behöva göras om, ha därför en säkerhetskopia!
  • När du laddar ner jailbreak appar bör du vara aningen försiktig. Håll dig till de vanligaste och mest välbeprövade jailbreak apparna.
  • Trots säkerhetsåtgärder kan oförutsedda saker hända med en jailbreakad Iphone. Appar, teman och inställningar kan börja ge upphov till problem och krocka med varandra. Detta kan till exempel resultera i konstiga gränssnitt.

För att jailbreaka din Iphone behöver du använda dig av ett program. Beroende på vilken version du har av IOS kan detta skilja sig. Sedan är det bara att följa instruktionerna.