OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Byta IP-adress

Att byta IP-adress är väldigt enkelt om din ISP (Internet Service Provider) utdelar dynamiska IP-adresser till sina kunder. Man byter oftast IP-adress för att man te.x blivit bannad på ett ställe, vill regga ett nytt konto på swebits 😉 eller helt enket blir attackerad av andra som känner igen din IP. (är ditt IP-range bannat på ett ställe du vill komma in igen på så kan du börja söka efter en ny ISP)

Kom ihåg: oavsett vilken IP-adress du har eller haft från din ISP, så kan den spåras till dig. Dom kör loggar och vet vem som haft _den_ IP-adressen under _den tiden_. En IP-adress kan nämligen användas flera gånger och av andra personer också. Men… PROXY finns för dom som vill dölja sig helt och vara annonyma, du hittar säkert något kul om PROXY i min guide. Vill man behålla sin  IP får man beställa en dynamisk IP-adress. Du kan byta IP på många olika sätt och av många anledningar.

 

Jag börjar med de enklaste varianterna:

1. Plugga ur modemet eller nätverkskabeln till din dator i 5 min och testa sedan om du fått en ny IP efter att du pluggat in kabeln. Alternativt testa att plugga ur kabeln under natten, stoppa in den på morgonen och du har en ny adress från din ISP.

 

2. Du går in på Kommandotolken och skriver först: ”ipconfig /release” och sedan ”ipconfig /renew” när den jobbat färdigt. I vissa fall får du en ny IP-adress och i vissa fall får du skriva ”ipconfig /release”, låta datorn vara urkopplad under hela natten, och starta om datorn och skriv ”ipconfig /renew” på morgonen dagen efter. Det brukar räcka med ca 8 timmar om du inte orkar vänta dag och natt.

 

3. Den lite svårare varianten är: IP Changer Premium. (Falsk IP-adress)

Detta är ett program som finns att ladda ner ute på nätet och fungerar som en proxyserver. Den utdelar automatiskt en IP-adress till dig från alla möjliga ställen och du får en en helsjuk adress (falsk) som kanske leder till USA, Kina, Indien eller något annat land. Detta program duger om du vill surfa lite vilt på alla ställen utan att behöva oroa dig, och självklart till mycket mer.

Det bästa resultatet ser du med den senaste versionen av programmet som du bara måste cracka. Ingen ide annars och programmet suger när det är demo. Du kan hitta IP Changer Premium och andra IP bytar program på de flesta torrenttrckerna eller på DC.

Jag rekomenderar IP Changer Premium. Vet du en bättre så använd den! 🙂

 

4. Den svåraste varianten:

Här krävs att du har 2 datorer till hands och båda är under samma ISP och DNS. Båda måste även ha 2 unika IP-adresser på nätet.

(Har du BBB så har du också tur) de utdelar nämligen 5 dynamiska IP-adresser till sina kunder.

 

Det vi ska göra nu är att ”tvinga” din ISP att ge dig en ny IP-adress. Du behöver först samla lite information om den första datorn ”dator1” som du tänkt byta IP-adress på.

Dubbelklicka på ikonen för anslutningen vid klockan och gå till fliken support. Denna informationen om din anslutning behöver du hämta därifrån och skriva ner på papper:

– IP-adress

– Nätmask

– Standard-Gateway

– De 2 översta DNS-servrarna

När du skrivit ner den här informationen pluggar du först ur nätverkskabeln och sedan går till andra datorn ”dator2”. I den andra datorn går du in på anslutningen via:

Kontrollpanelen –> Nätverksanslutningar. Dubbelklicka på ”Anslutning till lokalt nätverk” (om du inte har en annan du vet att du använder) och markera ”Internet Protokoll TCP/IP” och välj därefter Egenskaper. Bocka i (klicka på): ”Använd följande IP-adress”.

Fyll nu i allt som du har på papperet precis som det står och klicka på OK på alla föregående rutor.

Viktigt: Den andra datorn du ska byta IP adress på måste vara avstängd eller vara urpluggad innan du trycker på OK.

Det datorn nu kommer försöka göra är att koppla upp dig med den informationen du angivit. Ibland går det att surfa och ibland vill den inte, men det spelar ingen roll.

Efter att du väntat ca 2 minuter så pluggar du i den första datorn ”dator1” du ville byta IP-adress på och bara väntar. Det som händer nu är att den försöker koppla upp sig med samma inställningar som ”dator2” och får därför att IP-adressen redan används. Detta leder till kollision och datorn blir tvungen att automatiskt söka efter en annan ledig IP-adress från din ISP. (Du måste ha ”dator2” uppkopplad när du kopplar upp ”dator1” för att få kollision.)

När den fått en ny IP och du kan surfa går du tillbaka till ”dator2”.

Kontrollpanelen –> Nätverksanslutningar. Dubbelklicka på ”Anslutning till lokalt nätverk” (om du inte har en annan du vet att du använder) och markera ”Internet Protokoll TCP/IP” och välj därefter Egenskaper. Här väljer du nu istället att erhålla både IP och DNS adresser auomatiskt. Markera alltså att du vill erhålla dina inställningar istället för manuell inskrivning.

”dator2” kommer nu också att söka efter en ny IP-adress eller så behåller den vilkensom. Du ska nu kunna surfa på nätet utan något problem, krånglar det så starta om datorn/datorerna.

Viktigt att tänka på: Har du DynDNS:er så är det viktigt att du omdirigerar dom.