OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Vad är ssh? (Linux och Mac osx)

Vad är SSH? SSH (Secure Shell) är nätverksprotokoll som används för att skapa en säker anslutning mellan två datorer.

SSH ersätter gamla osäkra applikationer som TELNET för Windows och rlogin, rsh, rcp och rexec för både Linux och Windows.

Om dator A vill ansluta till dator B via en säker SSH-anslutning, dator A måste köra en SSH-klient och dator B måste köra en SSH-demonen eller server. När data går från dator A, det krypteras och tas emot vid dator B, där det dekrypteras.

Now for the visual learners, imagine SSH as a condom.

Låt oss säga en man (dator) vill skicka lite data (pecker) till en annan dator (kvinna), kommer han vilja göra det ordentligt utan sin man och bärsaft (lösenord) läckt (snusas) och unintentially pollinerar kvinnan (smitta, får unathoraized åtkomst via nosade lösenord), för att göra detta, kommer han att använda kondom (SSH) hålla inne mannen juice (kryptera data) för en säker väg / kanal.

Vad är SSH för?

  • Att säkert logga in på ett komandotolk på en fjärrvärd och säkert köra kommandon på den fjärrvärd.
  • Att säkert överföra filer.
  • För att surfa på webben säkert via en krypterad proxy-anslutning.

Hjälp oss genom att gila sidan!

Rutan kommer stängas efter 30 sekunder eller ifall du gillar oss:

Alltomhacking.se drivs för att hjälpa alla förstå hur man hackar och för att folk ska bli mer medvetna att det är ganska enkelt att hacka. Men för att vi ska kunna hålla sidan upp så behöver vi betala för servrar mm. Det är därför vi ber dig att gilla våran sida. Det ger oss drivkraft för att fortsätta.

För att stänga detta fönster måste du uppfylla ett av alternativen:

  • Gilla oss på Facebook
  • Vänta 30 sekunder