OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Skapa en onsynlig mapp/fil

Detta lilla tweak gör att du kan göra ditt program osynligt trots att den finns där och att du kan klicka på den. Den finns alltså på skrivbordet och du kan dubbelklicka och gå in på den. Men den syns bara när man klickar på den eller markerar hela allt genom kortkommandot:

ALT + A. Filen/Mappen saknar alltså namn och ikon, och det gör den osynlig. Detta har inget med att dölja/visa filer alternativet under ”Mappalternativ”, utan jag har mitt eget sätt.

1. Att byta ikon till en osynlig:

Du har såklart en fil/mapp som du vill dölja (eller så skapar du en) och du börjar med att byta ikon på den till ingen ikon alls.

  1. Högerklicka på filen/mappen och välj ”Egenskaper”.

Om du har en mapp: Gå in under fliken ”Anpassa” och byt ikon därifrån.

Om du har en fil: Gå in under fliken ”Program” och byt ikon därifrån.

  1. Klistra in följande adress att leta ikoner i: ”%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll” och tryck på Enter.
  2. Du borde nu få massa ikoner fram, scrolla lite tills du hittar 3 ikoner utan bild och välj en av dessa.
  3. Klicka OK på alla föregående rutor

2. Att ta bort namnet på filen/mappen:

Du ska nu döpa en fil till … ingenting, trots att Windows inte tillåter.

  1. Aktivera ”num-lock” som borde finns på den högra delen av ditt tangentbord. (Har du en bärbar dator så måste du aktivera ”num-lock- via ”andragrads tangenter” och välja ”num lk”.)
  2. Högerklicka på filen/mappen och välj ”byt namn” så att texten markeras och du kan byta till ett nytt namn.
  3. Håll inne ”ALT” tangenten under tiden du skriver in koden ”0160” –från de numeriska tangenterna. (Ej med de över bokstäverna)
  4. Släpp nu ”ALT” och tryck Enter.

Du borde nu ha fått en mapp/fil utan namn eller ikon. Bara att komma ihåg var du placerade den tills nästa gång. 🙂

Under vissa teman får du trots allt en liten fläck som syns, detta kan man ändra genom skärminställningar. Högerklicka på skrivbordet och välj ”Egenskaper”. Under utséenden borde det finnas något att ändra. Det skiljer sig mellan olika teman hur det ser ut och jag kan därför inte guida dig. – För dig som fortfarande ser alla fil-ändelser: Avaktivera ”visning av fil-änderlser”. Hur man gör finns under ”hack 16” i denna guide.