OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hur hackar man en dator? 1

Att hacka någon annans dator är ett brott som kan ge dryga böter och ibland även ett fängelsestraff. Det finns dock enkla metoder att använda sig av om man till exempel vill skoja med sin bästa kompis, men bara om kompisen har givit dig tillstånd att göra det. Annars kallas detta brott för dataintrång och lyder under datalagen. Det är på ditt eget ansvar om du utför detta och det är du själv som kommer att ställas till svars om någon avslöjar din handling.

Till att börja med måste man ha en nätverkskoppling med ett värde som är högre än 1ms TTL=64 för att kunna få åtkomst till någon annans dator. Din dator måste även uppfylla vissa krav, vilket du enkelt kan undersöka.

  • Börja med att klicka på ”Start”.
  • Välj därefter ”Kör”.
  • Skriv in ”cmd /k ping 127.0.0.1” och avsluta med ”Enter”.

Kommer det upp minst siffran 8 klarar din dator av att hacka någon annans maskin. Om så är fallet kan du skriva ”Shutdown /h för att stänga av någon annans dator. Du måste dock ha tillgång till dennes IP-adress.

Det finns dessutom ett program vid namn Bifrost/poision, vilket skapar en trojan. Trojanen kan du sedan skicka vidare till ditt offer och försöka få den installerad på värddatorn. Om du lyckas med det får du kontroll över datorn och kan helt styra den ifrån din egen. Detta program upptäcks oftast av de flesta virusprogrammen, men slinker förbi flertalet brandväggar. Ett annat program är swerat som fungerar på samma sätt.

Ett beprövat sätt är att sända ett virusprogram via e-post till en tilltänkt dator. Detta virusprogram skall i så fall installeras i offrets dator genom att e-postmeddelandets virus får åtkomst till den andres dator. Det sker genom att offret öppnar och läser brevet som är infekterat med virus. De flesta antivirusprogram brukar dock skydda mot detta intrång och klassa dessa meddelanden som ”spam” eller helt enkelt ta bort dessa typer av meddelanden från e-postklientens inkorg.

Det enklaste sättet att komma över någons dator är om man kan fjärrstyra sin dator till att komma åt någon annans IP-adress och den vägen kunna ta kontrollen över någon annans dator. Detta medför då att man kommer över den andre personens samtliga lösenord eller i vissa fall kan ”läsa av” offrets tangentbordstryckningar.

One comment on “Hur hackar man en dator?

  1. Linnea nov 26,2015 09:46

    Snyggt! Bra guide!

Kommentarerna är låsta.